Ooppera Fantasian tuotannot ovat taiteellisesti kunnianhimoisia, painopiste on uudessa musiikissa ja harvinaisuuksissa, mutta mukaan mahtuu myös ooppera- ja Liedmaailman hittejä. Ooppera Fantasia tarjoaa nouseville kyvyille mahdollisuuden haastaa itseään, kokeilla uutta ja esittäytyä oopperayleisölle.

Yhdistys perustettiin syksyllä 2014 oopperalaulaja Karoliina Laurila-McLoudin aloitteesta. Ooppera Fantasia aloitti toimintansa konserttituotannoilla vuonna 2015. Ooppera Fantasian ensimmäinen varsinainen oopperatuotanto A.Dvorakin Rusalka esitettiin Helsingissä keväällä vuonna 2017. 

Ooppera Fantasia järjestää pienen mittakaavan ooppera- ja konserttiproduktioita pääkaupunkiseudulla ja vierailunäytöksin myös muualla Suomessa.


Ooppera Fantasia toimii yhteistyössä suomalaisten vapaan kentän taiteilijoiden ja toimijoiden kanssa, ja pyrkii tuomaan tuotannossaan esiin suomalaisten säveltäjien ja käsikirjoittajien/runoilijoiden uutta tuotantoa. Ooppera Fantasian jäsenistö koostuu monipuolisista osaajista, mikä mahdollistaa laadukkaiden taideteosten esittämisen.
 

Ooppera Fantasia etsii aktiivisesti uusia paikkoja, joissa oopperaa on mahdollista esittää, ja tällaisia paikkoja ovat olleet Helsingissä mm Teatterimuseon Backstage, jossa esitettiin dramatisoitu Halloween -oopperakonsertti, ja Nukketeatteri Sampon näyttämö, johon vietiin Rimski-Korsakov 175 - juhlavuoden oopperoiden Suomen kantaesitykset.