Taiteilijat

 
 
 
 
 
 
Karoliina Laurila

 

Mezzosopraano Karoliina Laurila on opiskellut Tampereen konservatoriossa  ja Sibelius-Akatemiassa sekä ensimmäisenä suomalaisena laulajana Pietarissa Mariinsky-teatterin nuorten laulajien akatemiassa.

Hänen pitkäaikaisimmat opettajansa ovat Heini Vettenranta, Raija Roivainen, Marjut Hannula, Grayr Khanedanyan sekä hänen nykyinen opettajansa Kai Valtonen. Laurila on konsertoinut eri puolilla Suomea, Venäjällä ja Itävallassa.

Laurilan oopperarooleihin kuuluvat mm. G. Menottin Vanhapiika ja varas -oopperasta Vanhapiika, W.A. Mozartin Taikahuilun 3. nainen, J. Offenbachin Hoffmannin kertomuksien Äidin ääni, H. Purcellin oopperasta Dido ja Aeneas Velhon rooli, J. Straussin oopperasta Mustalaisparoni Czipran rooli, T. Pylkkäsen Sudenmorsian -oopperasta Valber, ja oopperasta Bathseba Saarenmaalla Vana-Kai. Vaasan oopperan lyhennetyssä Versiossa Verdin oopperasta Aida, Laurila lauloi Amneriksen roolin. Karoliina Laurila on Kangasniemen laulukilpailujen finalisti.

https://sites.google.com/site/karoliinalaurila

 

 

 

About  Current production

 
Leena Jaakkola
 

Leena Jaakkola opiskelee Kokkolassa Centria ammattikorkeakoulussa neljättä vuotta musiikkipedagogiksi. Hän aloitti lauluopinnot pop & jazzilla vuonna 2004 opettajanaan Jari Pärenkö ja vaihtoi klassiseen vuonna 2009, jolloin opettajaksi tuli Eeva-Liisa Kolonen. Tällä hetkellä hänen opettajansa on klassisessa Sirkka Haavisto ja pop & jazzissa Heli Uusimäki. Muita opettajia ovat olleet Eeva Kurenniemi, Salla Valkeapää, Mari Palo sekä Demian Seesjärvi. Lisäksi hän on osallistunut Heikki Pellisen ja Juho Alakärpän lied-seminaareihin.

Jaakkola on laulanut Giovanni Battista Pergolesin Stabat materin sopraano-osuuden (kevät 2015)  ja valmistelee parhaillaan Gabriel Faurén Requiemin sopraano-osia vuodelle 2016. Lisäksi hän on laulanut Centria amk:n puitteissa muun muassa Mozartin Taikahuilun 2. daamia ja Cosi fan tutten Lady Dorabellaa, Rodgers & Hammersteinin The Sound of Musicissa abbedissaa, Humperdinckin Hannussa ja Kertussa Hannua sekä Paciuksen Kaarle Kuninkaan metsästyksessä Leonoraa.

Jaakkola on kuulunutvuodesta 2010 lähtien Musiikkiyhdistys Capriccio ensemble ry:n jäseneksi. Hän toimii yhdistyksen hallituksessa sekä yhdistyksen ylläpitämässä lauluryhmässä sekä laulajana, opettajana, ohjaajana sekä sovittajana. Lisäksi Jaakkola on toiminut Länsikylän kyläyhdistys ry:n näytelmä/elokuvaprojekteissa musiikin ohjaajana sekä itse näytelmien apuohjaajana

 

 

About Current production

 

 
Salla Valkeapää
 

Altto Salla Valkeapää valmistui laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta kesällä 2010. Hänen laulunopettajinaan ovat toimineet Karoliina Laurila, Hannele Valtasaari, Seppo Ruohonen ja Matti Pelo. Tällä hetkellä Salla Valkeapää täydentää lauluopintojaan yksityisesti Monika Hauswalterin johdolla.

Salla Valkeapään keskeiseen ohjelmistoon kuuluu mm. Bachin, Händelin ja Pergolesin kirkollisia teoksia; Brahmsin, Schubertin, Schumannin, Sibeliuksen ja Kuulan laulumusiikkia sekä oopperan puolelta alttorooleja kuten La zia principessa G. Puccinin oopperassa Suor Angelica (Oopperaryhmä Artemis 2014), 3. Dame W. A. Mozartin oopperassa Taikahuilu (Tampereen oopperafestivaali 2013) ja MsTodd G. Menottin oopperassa Vanhapiika ja varas (Metropolia ensemble 2007).

Salla Valkeapään alttoääntä on kuvattu erikoisen tummaksi, syväksi ja rikkaaksi.

http://www.sallavalkeapaa.fi/

 

 

 

About  Current production